Korte keten-economie: een integrale aanpak

De stad en vooral de provincie namen de afgelopen jaren al enkele initiatieven om de korte keten-economie (KKE) te stimuleren. Het concept situeert zich momenteel vooral in de landbouwsector. De voordelen van het opzet zijn duidelijk: een vermindering van het aantal transportkilometers reduceert de CO2-uitstoot, en door een aantal tussenschakels als transport, groothandel en supermarkten te elimineren, kan een eerlijkere prijs worden betaald aan de producent. Een rechtstreekse relatie tussen consument en producent verhoogt ook het vertrouwen en het wederzijdse engagement. De korte keten-economie hoort dus zonder meer thuis in een socialistische visie op het stedelijk beleid!

Mobiliteit en verkeersveiligheid

De inspanningen om een KKE op poten te zetten gebeuren los van andere uitdagingen waar we in de stad mee te kampen hebben.

Door binnenkomende goederen voor kleinhandel en horeca te bundelen in distributieknooppunten aan de rand van de stad, en ze vervolgens te leveren met duurzame vervoermiddelen (zoals elektrische voertuigen, vrachttrams en bakfietsen) slaan we twee vliegen in één klap: de verkeersveiligheid in de stad verhoogt én de luchtkwaliteit verbetert.

Een derde vlieg slaan we wanneer het systeem niet meer vrijblijvend is en er bijvoorbeeld een verbod komt voor voertuigen met meer dan 3,5 ton om de binnenstad in de komen. (Openbaar vervoer en transport voor leveringen aan werven kunnen hierop een uitzondering zijn.) Zulke maatregelen bevoordelen de KKE aanzienlijk. We creëren een eerlijkere economie, die duurzamer is, en tegelijkertijd de mobiliteit in de stad ten goede komt.

Leegstand

Omdat er in het recente verleden veel werd geïnvesteerd in grote winkelcentra buiten de stad (stijl Wijnegem Shopping Center, winkelcentra langs Bredabaan en A12…) en door de opkomst van e-commerce, heeft de kleinhandel in de stad het erg moeilijk, en kampen veel traditionele winkelstraten met leegstand. Inzetten op duurzaamheid kan het tij keren.

In Barcelona is er het voorbeeld van de Superblocks. Daar worden 9 blokken autoluw gemaakt, en voorzien van openbare parkings. Binnen zo’n Superblock zien we de plaatselijke economie – de horeca en de middenstand – heropleven. Mensen die bewust omgaan met consumptie gaan sneller geneigd zijn om de deur te verlaten als ze weten dat de winkelbuurt een groene buurt is, ecologische producten verkoopt, plastic vermijdt, enzovoort. Vandaag al is Stadslab 2050 volop bezig om handelaars samen te brengen om duurzame winkelbuurten te creëren.

Wij willen nog een stap verder gaan en een aantal initiatieven bundelen en ondersteunen. Wij pleiten voor een ‘duurzame winkelstraat’ in elk district. Bijvoorbeeld in de Brederodestraat in Antwerpen, de Driekoningenstraat in Berchem en de Herentalsebaan in Deurne kunnen ondersteunende maatregelen worden genomen om, in het genre van Barcelona en in navolging van Stadslab 2050, duurzaam ondernemen mogelijk te maken.

Via het voorkooprecht kan de stad ervoor opteren om langdurig leegstaande winkelpanden op te kopen, zelf te renoveren en te laten beheren door AG Vespa, op een manier waarop een duurzame en kwaliteitsvolle invulling wordt aangemoedigd of ondersteund. Ook de reeds aanwezige handelaars worden ondersteund. Bij het bereiken van een bepaald percentage aan duurzame invulling kan de stad het label ‘duurzame winkelstraat’ uitreiken, wat de aantrekkelijkheid van de buurt bevordert.

Openbare markten

Ook de openbare markten verliezen terrein. Nochtans heeft een markt de troef in handen om uit te groeien tot een duurzaam alternatief voor energieverslindende supermarkten. Wij pleiten voor de inrichting van namiddag- en avondmarkten op de in- en uitvalswegen van de stad, waardoor markten qua locatie én openingstijden mooi aansluiten bij het woon- en werkverkeer. Het aanbod moet voldoende divers zijn en duurzaamheid kan worden ondersteund door plastic verpakkingen te bannen. De markt kan voorzien worden van een mobiel repair café, een afvalinzamelpunt, zonnepanelen om de handelaars van energie te voorzien, en noem maar op. Speciale kortingen of andere voordelen worden gegeven aan handelaars die KKE-producten en bioproducten verkopen.

Een geschikte locatie lijkt ons Spoor Oost: prima ontsloten door alle mogelijke vervoermiddelen, en geschikt gelegen voor heel wat noordelijke en oostelijke pendelaars. De bestaande vrijdagnamiddagmarkt op de Desguinlei zou ook aantrekkelijker kunnen worden gemaakt, en gepimpt als duurzame markt.

KKE: een lange verlanglijst voor een korte keten

  • Wij willen werk maken van gemeenschappelijke leveringen, afvalverwijdering en recyclage, alsook van centrale afhaalpunten voor e-commerce.
  • We voorzien in gemeenschappelijke, duurzame energievoorziening waar mogelijk voor markten en duurzame winkelstraten.
  • Wij promoten duurzame verpakkingsmaterialen en moedigen initiatieven aan als repair cafés en inzamelpunten voor elektronisch afval.
  • Wij promoten restaurants die (deels) bevoorraad worden door stadslandbouw en moedigen de verkoop aan van producten die worden geleverd door lokale producenten.
  • We steunen aanwervingen van mensen uit de buurt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s