Antwerpse sp.a leden houden het hoofd koel

Sp.a Rood is blij en trots dat de Antwerpse sp.a-leden het hoofd koel hielden en in grote meerderheid het bestuursakkoord steunen. Elke andere uitkomst had zowel aan de sp.a als aan de Antwerpenaren veel schade toegebracht. Nochtans hebben we begrip en respect voor de argumenten van de tegenstanders, en willen we er samen met hen alles aan doen om de sociale en ecologische accenten in het akkoord in de komende zes jaar maximaal te laten openbloeien. We rekenen er daarbij ook op dat de opposanten de partij niet zullen verlaten, maar samen met ons van onderuit de druk op de ketel zullen houden. We kunnen de correcte manier waarop zij oppositie hebben gevoerd tegen het akkoord alleen maar toejuichen. Door op deze manier de ruimte voor intern debat te benutten, maar toch eensgezind aan de slag te gaan met het eindresultaat, vormen we sp.a om tot een brede linkse catch-all partij waarin diverse socialistische opinies en stromingen elkaar ontmoeten.

 

Een pluim ook voor de Antwerpse sp.a-leiding, die ondanks de bijzonder moeilijke omstandigheden geen duimbreed heeft ingeleverd inzake partijdemocratie, transparantie en inspraak. Samen vooruit!antwerpen-crop-c0-5__0-5-860x367-90

1 Comment

 1. Ik ben geneigd mij aan te sluiten bij Erik. Gefrustreerd reageren op de deelname van sp.a aan het stadsbestuur is in deze ongepast en niet verantwoord. Ik ben en blijf zelf nochtans een koele minaar van deze bestuurs deelname. Maar alles hangt af van het bestuursakkoord en vooral van de interpretatie en uitvoering ervan. Als dit kan leiden tot een vooruitgang op het sociale vlakken het terugdringen van armoede dan is dat een goede zaak op termijn. Maar het wordt constant de kat uit de boom kijken. En binnen sp.a moet echt wel de knop omgedraaid worden inzake standpunten over migratie, inburgering, respect voor de moderniteit en verlichte waarden, secularisme…
  Toch nog enkele lichtpuntjes.
  1. Voor het eerst in jaren hebben de leden van de op partij aan de basis echt het laatste woord gekregen dat ook werd gerespecteerd. Houden zo.
  2. SP.a hoeft niet langer meer in de gijzelgreep te zitten van Groen met al zijn illusionaire irrationaliteiten en zelfs de stalinisten van PVDA met hun schijn-socialistisch programma die allebei zowel de een als de ander een plaats waardig achten voor de waarden van een totalitaire idiotie verpakt als religie die onze open samenleving wil vernietigen.
  3. Terug aandacht voor de ledenbasis.
  Op hoop van zegen???

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s